Čudni razlozi zašto se zaljubljujemo

Prema znanstvenicima, postoji mnogo više razloga zbog kojih se zaljubljujemo od privlačnog izgleda i lijepe osobnosti. Pitali smo antropologinju Helen Fisher, znanstvenu savjetnicu za Match.com da nam otkrije znanstvene razloge koji nas navode na zaljubljivanje. Biti ćete iznenađeni što zapravo privlači muškarce.

dd

Vaše držanje tijela

Potpetice ne pomažu samo da vam noge izgledaju duže. Zbog njih vam je položaj tijela uspravniji, a stražnjica vam strši prema gore. Ovo držanje privlači muškarce na primitivnoj razini jer se ženski sisavci nagnu prema naprijed i izbace guzu kad su spremni za parenje. Hmm…zanimljivo ili?

Vaš miris

Nedavna studija njemačkih znanstvenika otkrila je da naša tijela izlučuju prirodni miris koji nam pomaže pronaći partnere s jakim imunitetom. Međutim, naša vagina također oslobađa miris mošusa koji stimulira testosteron i seksualni podražaj kod muškaraca.

Vaš osmijeh

Kad vam se svidi neki dečko, smješkajte mu se – odmah ćete ga privući. Razmislite: Kada vam se netko osmjehne, vi nesvjesno oponašate osmijeh. Ponekad to i ne primijetite. Osmijeh potiče mišiće lica koji pak stimuliraju živce u mozgu koji proizvode kemikalije koje nam pomažu da se osjećamo dobro.

Vaš pogled

Oči također imaju veliki utjecaj na privlačenje muškarca. Gledanje ravno u oči muškarca 2-3 sekunde pokreće primitivni okidač u mozgu muškarca koji ga potakne da reagira pozitivno.

Vaši zubi

Nova studija o samcima provedena u Americi od strane Match.com otkrila je da su jedna od najvećih stvari koju dečki traže kod djevojaka lijepi zubi. Vaš zubi puno govore o vama, kao što je vaša dob i zdravlje.

Razmislite: Bijeli zubi pokazuju da imate dobru prehranu i higijenske navike, žuti zubi mogu biti indikator lošeg zdravlja, a to nije nešto što muškarac želi kad traži partnericu.

Vaša kosa

Kosa, jednako kao i zubi, govori mnogo o vama. Sjajna, zdrava kosa je znak mladosti i plodnosti i podsvjesno mu govori da će biti sposobni nositi njegove gene.

 

Cosmopolitan.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *