Spriječite monotoniju u vezi

Želite li da vam veza mjesecima bude napeta, potrebno vam je, prije svega, mnogo „njege“

Uzmite si dovoljno vremena za vezu
Zajednički provesti vrijeme ne znači sjediti u istoj prostoriji, ispred računala ili ispred televizora. Opustite se, izvalite se u naslonjače pa razgovarajte o vašim željama i potrebama te dozvolite partneru da sudjeluje u svakodnevnim doživljajima i osjećajima.

Nemojte ga tlačiti

No, previše zajedničkih trenutaka može biti frustrirajuće. Ako ste mu stalno za vratom, postat ćete mu naporni i nezanimljivi. Shvatite ga kao individuu i dajte mu dovoljno slobodnog prostora. Poanta je u tome da pronađete ravnotežu između blizine i distance.

Zajednički projekti

Da biste održali vezu zanimljivom, morate imati zajedničke ciljeve. Ali, to ne znači da ćete jedino ostarjeti zajedno. Pronađite neke zajedničke aktivnosti, poput učenja stranih jezika, sporta, odlaska u teretanu ili kazalište. Morate eksperimentirati da biste konstantno osvježavali vezu.

Oslobodite se svakodnevne rutine
U vezi ne smije biti najvažnija raspodjela obaveza i kućanskih poslova. Radite to zajedno! Tako ćete dobiti više slobodnog vremena za razgovor o mogućim problemima u vezi te za njihovo ekspresno rješavanje. Osim toga, mučne kućanske poslove nećete više povezivati s nečim neugodnim…

Budite iskreni prema sebi
Često je dosada obrambena taktika. Umjesto da razgovarate o problemima u vezi, trpate ih pod tepih, a tada nastupa – dosada! Pokušajte to izbjeći, vjerujte sebi i partneru te razgovarajte, razgovarajte…

Nastavak na sljedecoj stranici:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *