Facebook-ljubomora

Ako se želite povezati sa školskim kolegama ili se dopisivati s prijateljima iz inozemstva, Facebook je super stvar. Ali, Facebook može izazvati svađu i ljubomoru među partnerima – osobito ako se na listi prijatelja nalaze bivši ili bivše

Američki znanstvenici otkrili su da Facebook izaziva ovisnost. Koliko god se opirali čačkanju po društvenoj mreži, gotovo uvijek ćete “samo provjeriti imate li kakvu poruku”. Što ste više na Facebooku, više ste ljubomorni ako vidite da vaš dragi među prijateljicama ima zgodne cure, a osobito ako mu neka bivša ostavlja poruke na zidu. Čak 80 posto muškaraca ima bivše djevojke među prijateljima, a velika će većina priznati da je nekad s njima bila u vezi. Međutim, to nam ne pomaže mnogo – i dalje ćemo biti ljubomorne. Stoga žene dvaput više špijuniraju statuse svojih partnera od muškaraca.

Iako vas zaboli želudac kad vidite “ružnu, odvratnu, debelu plavušu” s kojom je vaš dragi prekinuo prije godinu dana, nemojte se živcirati: pogledajte svoje prijatelje – je li među njima kojim slučajem neki vaš bivši? Velika je vjerojatnost da jest. I velika je vjerojatnost da to vaš sadašnji zna. I da je također pomalo ljubomoran. Najjednostavnije rješenje bilo bi kad biste manje prčkali po Facebooku. Ili otvoreno porazgovarali s partnerom i rekli što vam i zašto smeta. Hoćete li biti ljubomorni ili ne, ovisi o tome koliko ste iskreni – oboje!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *