Nevrijeme u regionu uzima maha: Proglašeno vanredno stanje u deset opština

Uslijed vremenskih neprilika posljednjih dana i u skladu sa upozorenjima RHMZ Srbije za naredne, vanredna situacija i dalje je na snazi u 10 opština i gradu Čačku.

Republički hidrometeorološki zavod u Srbiji izdao je upozorenje na obilne padavine za Pomoravlje, Šumadiju i Banat i pojedine dijelove Beograda tokom naredne noći i sutra, kao i na porast vodostaja na više rijeka.

nevrijeme1

Obilne padavine najavljene su za večeras i sutra. U Pomoravlju se očekuje da za 24 časa padne oko 40 litara kiše po metru kvadratnom, a lokalno može da bude i više, objavljeno je na stranici Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

nevrijeme3

Za Šumadiju i Banat najavljeno je da za 12 časova može pasti oko 30 litara po metru kvadratnom.

U pojedinim dijelovima Beograda za 12 časova očekuje se od 20 do 30 litara kiše po metru kvadratnom, a ponegdje može da bude i veća količina.

Očekuje se i da u istom periodu porastu vodostaji na Mlavi, Peku i Timoku, kao i na Jasenici, Kubršnici, Crnici, Lepenici, Lugomiru, Resavi, Bjelici i na gornjem toku Zapadne Morave. Postoji mogućnost i da vodostaji dostignu upozoravajući nivo.

pljusak-1

Na manjim bujičnim vodotocima ovih slivova, kao i na bujičnim vodotocima u široj okolini Beograda moguća su lokalna izlivanja.

kisa-nevreme-u-beogradu-15-620x350

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *