Predstavljena linija proizvoda NovExpert za osjetljivu i reaktivnu kožu

Endogeni disruptori u kozmetici i štetan utjecaj na zdravlje
Nakon Pariza, sinonim za ljepotu i zdravlje na prirodan način, Novexpert, predstavio je liniju za osjetljivu i reaktivnu kožu, s obzirom da je potreba za takvim proizvodima postala neophodna u tretmanima svakodnevne njege kože kod velikog broja ljudi. Čak 50% ljudi svoju bi kožu okarakteriziralo kao osjetljivu i/ili reaktivnu. Javlja se potreba za uporabom proizvoda koji su hipoalergeni, 100% prirodni, te s najvećom koncentracijom aktivnih komponenti. Upravo vam to NovExpert omogućava.

Tijekom korištenja velikog broja kozmetičkih preparata kroz duži vremenski period, izlažemo kožu brojnim kemijskim supstancama koje imaju utjecaj ne samo na kožu, već i sistemski, na naš organizam.

Znate li da dnevno u prosjeku koristimo 16 različitih kozmetičkih proizvoda, a svaki od njih ima najmanje 25 aktivnih molekula? Tako je procjena da u prosjeku tijekom dana nanesemo približno 500 različitih molekula na kožu, dok se količina kozmetičkih proizvoda koje nanosimo na kožu tijekom života penje na čak 500 kg.

Mnoge kemijske supstance penetriraju kroz sve slojeve kože te završavaju u krvi, urinu i masnim stanicama, talože se u stanicama i tako mogu uzrokovati genetske promjene. 100 % žena kroz kozmetičke proizvode unose ksenobiotike u svoje tijelo uključujući endokrine disruptore.

Toksikološka istraživanja pokazuju:
• Mikro-doze aktivnih molekula su dovoljne da bi imale štetan utjecaj
• Efekt koktela: molekule kada se udruže imaju štetniji utjecaj na zdravlje nego kada su zasebno
• Duljina korištenja proizvoda često je nepoznata: molekule se ne razgrađuju već deponiraju u tijelu
• Životna dob kada smo bili izloženi štetnim sastojcima: prije 14 godine života ili poslije

Uz sve moguće posljedice unutar tijela uništava se i naša normalno prisutna mikroflora koja je na površini kože i služi kao zaštita od štetnih okolišnih faktora i patogenih mikroorganizama, uništava se hidrolipidni sloj kože te je koža izložena povećanoj razini „stresa“. Posljedica toga je osjetljiva i reaktivna koža koja se primarno očituje neugodnim asimptomatskim osjećajem na koži, ali i evidentnim promjenama poput suhih zona na koži, edemima, svrbežu, crvenilu i iritacijama. NovExpert je osigurao rješenje da navedenoj problematici osjetljive i reaktivne kože priskoči sa svih strana.

Zahvaljujući brojnim patentima svi proizvodi kozmetičke kuće NovExpert su 100% prirodni, 0% kemijskih sastojaka, 100 % hipoalergeni i 100 % biorazgradivi. Stoga su i certificirani za potpunu sigurnost primjene kod posebno osjetljive populacije, trudnica i dojilja.

NovExpert revolucionizira strast prema ljepoti i uspostavlja neobična pravila u njezi kože. Znanstvenici ovoga brenda predstavljaju različita stručna područja, kao što su biologija kože, fitoterapija, zelena kemija i dermatologija te pružaju visokokvalitetne proizvode za njegu i beskompromisnu kvalitetu, bez ijedne kemijske supstance. Način izrade i djelovanja linije s magnezijem posebno namijenjenu osjetljivoj i reaktivnoj koži, predstavio je idejni začetnik Novexperta i njegov glavni vizionar, Cyrille Telinge.

Linija za njegu osjetljive i reaktivne kože s magnezijem obnavlja i štiti hidrolipidni film, vraća dobru bakterijsku floru zbog prisutnosti prebiotika i probiotika te uklanja simptome hipersenzibilnosti kože zahvaljujući magneziju.

LINIJA PROIZVODA S MAGNEZIJEM:

IZOTONIČNA VODICA S MAGNEZIJEM
Izotonična voda s visokom koncentracijom magnezija pospješuje 4x veću hidrataciju kože, umiruje, djeluje protiv zagađenja te ujedno djeluje kao antioksidans. Riječ je o izotoničnoj vodici koja se koristi kao tonik (nakon čišćenja lica), proizvod za fiksiranje make-upa, fiziološka voda (tijekom cijelog dana, regulira pH kože i reducira medijatore upale uzrokovane zagađenjem), booster za hidraciju kože (prije kreme ili maske) te kao tonik za osvježenje tijekom dana, prema potrebi.

Može se primijeniti kod alergija i intolerancija kože, kod ekcema (atopija, psorijaza), kod upala, iritacija i crvenila (kozmetički tretmani: laser, injekcija, peeling; depilacija, opekline…), za sušenje akni i kod asimptomatske nelagode kože.

NJEŽNO MLIJEKO ZA ČIŠĆENJE
Nježno mlijeko za čišćenje osjetljive i reaktivne kože koje hidratizira, hrani kožu, čuva dermalnu mikrofloru te smiruje živčane završetke na koži tako „smiruje“ kožu.

VELVETY HYDRO-BIOTIC DETOX MASKA
Nježna maska s roza glinom lagane i kremaste teksture koja osigurava bakteriološki, kemijski i alergijski detox. Njeguje, hidratizira te ima protuupalni učinak na kožu zahvaljujući ulju noćurka te aloa veri. Namijenjena za vrlo osjetljive, problematične i reaktivne kože.

TROSTRUKI DETOX!
1) Kemijski detox: za “urbane”
Glina hvata teške metale i kemijske molekule: krajnji je trenutak za borbu protiv onečišćenja iz zraka!
2) Bakteriološki detox: SOS disbalans flore na koži
Glina, probiotici, prebiotici u službi zdrave i očuvane flore kože.
3) Alergijski detox: za osjetljive kože
Reducira alergene iz zraka (smola, pelud…).

VELVETY HYDRO-BIOTIC PEELING

Piling koji je dozvoljen za primjenu na osjetljivoj i reaktivnoj koži jer umiruje zahvaljujući aloa veri i magneziju, održava i vraća zdravlje mikroflori kože pro i prebioticima. Sadrži 5 mikro-veličina čestica praha bambusa i jojobe koje rade nježnu mikroeksfolijaciju, mikro-zaglađivanje te masažu lica. Toliko je nježan da piling možete primijeniti i na usnicama!

VELVETY HYDRO-BIOTIC FLUID I KREMA
Nježna tekstura u obliku fluida ili kreme osnažuje i vrača hidro-lipidni film kože, čuva dermalnu mikrofloru i umiruje kožu. Obogaćena hijaluronskom i fragmentiranom hijaluronskom kiselinom za blagi anti aging učinak, visoko kvalitetnim uljima kameline i suncokreta koja hrane i umiruju kožu. Aloe vera, pro i prebiotici imaju protuupalno djelovanje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *